Hartelijk welkom op de vernieuwde website van Rotary Eindhoven-Veldhoven

PERSBERICHT

ROTARY Eindhoven – Veldhoven organiseert op 27 oktober 2018 wederom een concert in De Schalm door het Koninklijke Luchtmacht Orkest, dit keer ten bate van een belevingstuin voor mensen met dementie: een initiatief van bijenhouders vereniging Sint Ambrosius. De tuin wordt gesitueerd aan de Berkt 37 in Veldhoven bij de reeds bestaande bijentuin en zal een openbaar karakter hebben.

BELEVINGSTUIN VOOR DEMENTERENDEN

ZWERFBOEKENACTIE:

Wij wensen u veel leesplezier en hopen op uw steun!

BELEVINGSTUIN VOOR DEMENTERENDEN Een dergelijke tuin biedt een bijdrage aan het welzijn van mensen met dementie. We kennen allemaal wel mensen met dementie in onze omgeving. Het is een ziekte die sterk aan het toenemen is. Gemiddeld komt een persoon met dementie maar zes minuten per maand buiten! De beschikbaarheid van een veilige omgeving kan een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van dementerenden: Bewegen, ruiken, voelen, proeven, sociale contacten, herinneringen getriggerd door herkenbare bloemen, planten en inrichting zullen een bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven. Het doel van de tuin is om lichamelijke klachten en symptomen te verlichten, stress te verminderen en een toename van het algehele gevoel van welzijn te bevorderen. De tuin zal aan een aantal specifieke vereisten moeten voldoen om toegevoegde waarde voor de doelgroep te hebben. Inmiddels heeft Marcel van Dijk van Oogenlust, samen met Carolien van der Heijden van SWOVE, een schitterend ontwerp gemaakt voor deze tuin, wat de basis is voor de aanleg, onderhoud en beheer van de tuin.. Marcel heeft zich tot doel gesteld de tuin met duurzame elementen op te bouwen. Voor meer informatie over deze tuin en de huidige status zie “Belevingstuin Veldhoven” op deze site.

ZWERFBOEKENACTIE:

Rotary deelt gratis ruim 1000 ‘zwerfboeken’ uit

U mag het meenemen en lezen. Als u het uit heeft, geef het dan door aan vrienden, familie of buren, of laat het achter op een terras, in de trein of in een wachtkamer. U mag het ook aan zomaar iemand op straat geven. Misschien volgt daar nog een leuk gesprek uit. Maar zet het alstublieft NIET in uw boekenkast!

Rotary club Eindhoven-Veldhoven deelt op willekeurige plekken in Eindhoven en Veldhoven ruim 1000 gratis boeken uit. Wij houden deze actie om geld op te halen voor goede doelen in de regio Eindhoven-Veldhoven, dus dicht bij huis. Wij vragen u vriendelijk om een klein bedrag over te willen maken naar het Sociaal Fonds van Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven, NL 55 RABO 0153 1878 67.

De goede doelen
Met uw donatie steunt u lokale doelen als de Voedsel- en Kledingbank, Inloophuis De Eik, maar ook het internationale hoofddoel van Rotary International om polio definitief de wereld uit te helpen.

Op deze site leest u meer over alle projecten die wij steunen.

Wilt u zelf boeken doneren voor deze zwerfactie? Laat dan via het contactformulier een bericht achter op deze site. Heeft u anderszins interesse in Rotary? Ook die info vindt u op onze website.

Nieuwe leden, altijd welkom!

Spreekt ons werk u aan? Wilt u uw scope verbreden en uzelf inzetten voor mens en maatschappij? Overweeg dan een lidmaatschap. Op deze site staat meer informatie en daar kunt u zich aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

U kunt ook mailen met een van onze bestuursleden via de contactpagina

Wij wensen u veel leesplezier en hopen op uw steun!

VAN DE VOORZITTER:

Jaarthema voor 2018-2019

ROTARY Eindhoven-Veldhoven heeft voor dit jaar als thema gekozen voor :....... .

OVER ROTARY

Play videoOVER ROTARY

voor iedereen die zich bij Rotary betrokken voelt.

ROTARY wordt vaak genoemd in de top vijf van ’s werelds beste non-profit organisaties. .

JOBROTARY

Play videoJobROTARY

Samen werken aan een nieuwe toekomst.

Ook voor oudere en ervaren werknemers zijn er banen te vinden, samen met een mentor van JobRotary. .

Bekijk film