ROTARYCLUB EINDHOVEN-VELDHOVEN

CHARTER

Op 13 maart 1980 is Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven opgericht en bestond afgelopen 13 maart dus 35 jaar.

HET ROTARY NETWERK

Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven maakt deel uit van het netwerk van alle Rotaryclubs in Nederland. Deze maken deel uit van het netwerk van Rotary International (RI).

Wereldwijd heeft Rotary 530 districten in 165 landen. Er zijn 31.314 clubs met in totaal 1.220.543 leden. Nederland is verdeeld in 7 districten, elk geleid door een gouverneur. Rotary telt in Nederland 450 clubs en bijna 20.000 leden. De doelstelling van Rotary International is ‘het bevorderen van internationaal begrip en vrede door internationale en locale programma’s van humanitaire en educatieve aard’.

COMMUNITY SERVICE

Door Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven is de stichting Sociaal Fonds RC Eindhoven-Veldhoven opgericht. Het doel van deze Stichting is de geldelijke ondersteuning van natuurlijke personen, rechtspersonen en andere organisaties die een charitatief, cultureel maatschappelijk of sociaal doel nastreven, alsmede van kerkelijke instellingen.

De Stichting geeft vorm en inhoud aan de Community Service waarvoor Rotaryleden zich door hun lidmaatschap van de internationale Rotary willen inzetten.

De Stichting verwerft haar middelen uit jaarlijkse donaties van de leden van Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven en van de door haar leden georganiseerde fundraising projecten.

LEDEN

Op dit moment heeft Rotaryclub Eindhoven-Veldhoven 37 leden, waarvan 7 dames. Wij verwelkomen graag nieuwe leden, bij voorkeur dames.